AJÁNLÓ
 
23:03
2014. 01. 13.
Megint pattanásig feszültek az idegek a villában, Viki nagyon finom eszközökkel, gyakorlatilag egy...
A bejegyzés folyatódik
 
23:03
2014. 01. 13.
Jó, hát senki nem gondolta komolyan, hogy a két napja belebegtetett "szakítás" túl sokáig fog...
A bejegyzés folyatódik
 
23:03
2014. 01. 13.
Bár a Blikk ma azt állította, hogy egy most előkerült képen Teo látható, amint egy külföldi...
A bejegyzés folyatódik
 
23:03
2014. 01. 13.
Ha minden igaz, a villalakók nem is sejtik, hogy Simon toronymagasan vezeti a népszerűségi versenyt...
A bejegyzés folyatódik
 
23:03
2014. 01. 13.
Ma volt a villa sajtóbejárása, ahol természetesen mi is rengeteg képet csináltunk. Amíg rendezgetjük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bár az RTL Klub a Valóvilág új szériájának kommunikációjában erős hangsúlyt fektet az új média támogatására és az interaktivitásra, a helyzet az, hogy akiknél nem jön az RTL2 - a hazai tévénézők majdnem feléről beszélünk - nagyon nehezen tudják követni a Villalakók életét.

A Valóvilág webszájtján az esti összefoglaló és az élő műsor sem követhető online valós időben. A szerkesztők az első napon még aránylag sok a műsorból vágott rövid klipet töltöttek fel menet közben, a második napra viszont alábbhagyott a lendület, hétfőn este a műsor közben már csak 1-2 videó került fel.

Az RTL Most oldalon természetesen meg lehet nézni az adásokat (igaz, érthetetlen módon egy hibátlannak nagyon nem nevezhető működő Silverline lejátszón), de csak órákkal azok vége után - elvárható lenne, hogy a héttől nyolcig tartó blokk a vége után percekkel elérhető legyen, hiszen amúgy is részekre van szabdalva. Az applikációban szintén nem lehet adásokat nézni.

Vannak maszek oldalak, amik úgy hirdetik magukat, hogy náluk nehet nézni online az adásokat, de ezek persze blöffölnek, jelenleg nincs működő stream sehol. Végül ott vannak a torrentszájtok, de azokra szintén csak éjfél után kerülnek fel a napi adások, és még le is kell tölteni őket, ami szintén idő (viszont sokkal praktikusabban nézhetők, mint a weboldalba ágyazott streamek).

Magyarul csak olyan későn lehet megnézni az adásokat online, amikor már amúgy is megy az éjszaka stream - természetesen egy mikroszkópikus méretű, nem nagyítható lejátszóban, már amikor megy - ha valaki követni akarja a szerkesztett részeket is, egyszerre kell figyelnie a streamet és a műsort...

Szerintünk elvárható lenne, hogy 2014-ben az online eszközöket kihasználva bármikor az adásfolyam bármelyik része meg- és visszanézhető legyen, nem csak a szerkesztők által közfogyasztásra szánt tartalmak és nem órákkal az események után. Az RTL azonban nagyon erősen ragaszkodik a legfontosabb célhoz: a Valóvilág 6 nem titkoltan az RTL2 felfuttatására szánt eszköz, így az online nézés ellehetetlenítése részben érthető, de amellett, hogy a VV6 online elérésének ilyen szabotálása biztosan csökkenti a sorozat elérését és népszerűségét, mi sem örülünk.

Ezt látjuk a streamen hétfő este.

Komment 0